OPTIMALE NETWERKBEVEILIGING MET EEN BEPERKT BUDGET

IT-BEVEILIGING VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN


KLANT

 • Sector: Onderwijs
 • Land: Spanje
 • Grootte: 2100 leerlingen en 150 leraren
 • Netwerk: twee gevirtualiseerde Windows-servers en 210 desktopclients

UITDAGINGEN

 • Leraren moeten problemen zelf kunnen oplossen
 • Leerlingen moeten beschermd zijn tegen digitale gevaren
 • Kosten verlagen

 

ONZE OPLOSSING

 • Centraal beheer
 • Eenvoudige implementatie
 • Beleid definiëren voor het gebruik van toepassingen, apparaten en internet
 • Flexibele configuratie

VOORDELEN

 • Minder tijd nodig voor implementatie en beheer
 • Toegang tot ongeschikte inhoud blokkeren
 • Geld besparen door competitieve prijzen

HET UNIEKE AAN ENDPOINT PROTECTION BUSINESS IS DAT HET BEHEER VAN DE CONSOLE ZO EENVOUDIG IS, ZELFS WANNEER DAT DOOR DE LERAREN ZELF WORDT UITGEVOERD.

Jesús Niño, verantwoordelijk voor de IT-systemen van het Colegio Retamar

Scholen vormen de meest kwetsbare doelwitten voor malware – en studenten kunnen probleemloos computers gebruiken om ongeschikte inhoud te bekijken. Het budget van scholen laat vaak ook geen grote investeringen toe.

Sinds zijn oprichting in 1966 is het Colegio Retamar een van de meest prestigieuze scholen in Madrid (Spanje). Ze biedt basisonderwijs en secundair onderwijs aan en hecht veel belang aan academisch leren en sociale waarden. In het Colegio Retamar zijn computers een onmisbaar onderwijsinstrument alsook een populair tijdverdrijf voor de leerlingen geworden. Bij hun schoolopdrachten en tijdens het surfen moeten leerlingen echter beschermd worden tegen digitale gevaren, van malware-infecties tot ongeschikte inhoud.

Met meer dan 2100 leerlingen en ongeveer 150 leraren is computerbeveiliging een van de grootste uitdagingen voor het Colegio Retamar. De school was op zoek naar een beveiligingsoplossing waarmee ze niet alleen hun computers tegen malware zouden kunnen beveiligen, maar ook een beveiligingsbeleid afdwingen, het gebruik van lescomputers en het surfgedrag van leerlingen controleren en voorkomen dat onbekende USB-apparaten worden aangesloten. Jesús Niño, verantwoordelijk voor de IT-systemen van het Colegio Retamar, legt uit: "Retamar heeft de budgettaire mogelijkheden en beperkingen van een doorsnee school. Net als andere scholen waren we op zoek naar softwareoplossingen die aan onze eisen voldeden en die tegelijk eenvoudig te implementeren en te beheren waren."

Om bijkomend te besparen, wilde het Colegio Retamar dat de leraren de oplossing zelf zouden kunnen configureren en dat de IT-beheerders zelf de nodige onderhouds- en configuratietaken zouden kunnen uitvoeren. "Leraren moeten een aantal beheertaken zelf kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld wanneer ze direct moeten reageren op problemen tijdens de les. Maar met de beheerconsole van onze vorige oplossing konden we geen beheertaken delegeren", aldus Niño.

DE OPLOSSING: KOSTEN BEPERKEN EN TEGELIJK OPTIMAAL BEVEILIGEN

Omdat de school zijn netwerk aanzienlijk wou upgraden, was dat de ideale gelegenheid om over te schakelen naar een nieuwe beveiligingsoplossing. G DATA Endpoint Protection Business voldeed aan alle vereisten en bespaarde hen veel geld. Niño: "We merkten meteen dat G DATA onze kosten met 60 procent zou kunnen verlagen."

Endpoint Protection Business werd geïnstalleerd op twee virtuele servers, 110 clients in computerlokalen en 100 netwerkcomputers op verschillende locaties, zoals kantoren en leslokalen met netwerkwhiteboards. De implementatie verliep zonder problemen: "De vragen en kleine problemen die we hadden tijdens de migratie, werden correct opgelost door de technische ondersteuning."

DE VOORDELEN

Het Colegio Retamar is heel tevreden over de succesvolle implementatie. "G DATA voldeed aan al onze verwachtingen. We konden een aanzienlijke kostenbesparing realiseren en tegelijk doeltreffende malwarebeveiliging implementeren", vertelt Niño. Dankzij de overzichtelijke beheerconsole van Endpoint Protection Business verloopt de configuratie en controle van netwerkclients nu veel sneller. De productiviteit van de leraren in de computerlokalen is gestegen. "Het unieke aan Endpoint Protection Business is dat het beheer van de console zo eenvoudig is, zelfs wanneer dat door de leraren zelf wordt uitgevoerd."