Virtuele systemen – echt veilig.

De beste beveiliging van G DATA. Speciaal ontwikkeld voor VM's.

Optimaal gebruik van resources

Ontlast de werkgeheugens en CPU's van uw virtual machines met onze oplossing. Light Agents op iedere VM outsourcen de volledige malware-scan en sparen zo uw resources, terwijl uw systemen maximaal beschermd blijven.

Direct gekoppeld

Eenvoudiger kan het niet: download de virtuele toepassing voor onze Remote Scan Server. Na een korte configuratie is de toepassing gekoppeld en klaar voor gebruik. Vervolgens kunt u de gewenste virtual machines toewijzen aan de Scan Server.

Eenvoudig beheer

De beveiliging van virtuele systemen is volledig in onze Business-oplossingen geïntegreerd. Beheer de beveiliging van uw gehele netwerk via de gebruiksvriendelijke centrale G DATA Administrator, ongeacht of het gaat om een puur virtueel netwerk of een hybride infrastructuur.

Veiligheid voor virtuele omgevingen

Sterk en efficiënt door verplaatsing van de malware-scan

Iedere virtual machine wordt beschermd door een Light Agent zonder signaturen. Deze lichtgewicht toepassingen bieden alle proactieve technologieën en de volledige veiligheid van onze meermaals bekroonde Endpoint Security-clients. De scan op virussignaturen wordt echter niet meer op iedere VM uitgevoerd, maar verplaatst naar een Virtual Remote Scan Server (VRSS). Hierdoor hoeven de signaturen nog maar één keer te worden bijgewerkt tussen de Management Server en de Remote Scan Server. Onnodig resourceverbruik door meermaals herhaalde scans op iedere VM zijn met deze set-up verleden tijd.

 

VM Security van G DATA ondersteunt de virtualisatieplatformen Microsoft HyperV® en VMware vSphere®.

Optimaal gebruik van G DATA VM Security

Hoeveel werk is het om de VRSS te configureren?

U downloadt de Virtual Remote Scan Server (VRSS) als virtual appliance. De configuratie bestaat uit slechts enkele stappen: voer het adres van uw G DATA Management Server in en start het installatieproces. Vervolgens verschijnt de VRSS automatisch in uw beheerdersconsole. Binnen enkele minuten bent u klaar.

Is de Light Agent net zo veilig als een Full Agent?

De Light Agent biedt dezelfde bescherming als een G DATA Security Client. U kunt alle beveiligingsfuncties gebruiken met de Light Agent op uw VM's, van de DeepRay® technologie met kunstmatige intelligentie tot aan het G DATA Patch Management.

Hoe werkt het beheer van de Light Agents in mijn VM's?

U activeert uw VM's in de G DATA Administrator via een synchronisatie met Active Directory of via een zoekopdracht. Nu kunt u de Light Agents op afstand installeren op de VM's en ze vervolgens centraal beheren.

Virtualisering: vele toepassingen – één beveiligingsoplossing

Virtual Desktops beveiligen

Ziekenhuizen, callcenters en luchthavens hebben één ding met elkaar gemeen: het werk gaat continu door. Dankzij een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) met afzonderlijke accounts kunnen de medewerkers in verschillende ploegendiensten gebruik maken van dezelfde PC's. Dit spaart kosten en onderhoud. Met G DATA kunt u de virtual desktops in uw organisatie efficiënt beschermen tegen malware. De lichtgewicht Agents leveren voor iedere VM de maximale beveiliging, bij een systeembelasting van vrijwel nul.

Virtual Servers beveiligen

Server-virtualisatie biedt organisaties grote voordelen, waaronder optimaal hardwaregebruik, flexibiliteit en lagere kosten. Met G DATA is een effectieve beveiliging tegen cyberbedreigingen gegarandeerd: uw virtuele en fysieke servers werken met optimaal vermogen. Tegelijkertijd kunt u vertrouwen op uitstekende veiligheid en algehele bescherming voor alle componenten van uw IT-systemen.

AV Comparatives

G DATA Antivirus Business is bijzonder eenvoudig te installeren. De software helpt ook beheerders zonder diepgaande expertise om hun netwerk comfortabel te beveiligen.

Virus Bulletin

G DATA Antivirus behaalt de hoogste scores bij de reactieve en proactieve detectie en afweer van malware.

Microsoft Azure Certified

Toen Microsoft Cloud Deutschland werd gelanceerd, was G DATA als enige antivirusleverancier direct van de partij met een speciale Managed Endpoint Security, afgestemd op de architectuur van Azure.

Opmerking: VMware en de bijbehorende logo's zijn geregistreerde handelsmerken van VMware. HyperV en de bijbehorende logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft.