Mobile Device Management

Bring Your Own Device | Consumerization | Antitheft

Wat is Mobile Device Management?

Dankzij Mobile Device Management (MDM) hebt u, samen met uw IT manager, weer de controle over de wereld van mobiele apparatuur binnen uw onderneming. Met een goede MDM-oplossing met talrijke intelligente, gecentraliseerde functies, ook voor de antivirus- en diefstalbescherming, kan uw onderneming de mobiele iOS- en Androidapparaten doeltreffend en veilig beheren. Binnen het concept van Layered Security zorgt Mobile Device Management voor een belangrijk afweersysteem dat een nuttige aanvulling is op de bescherming van uw stationair endpoint.

 

Daarom is MDM belangrijk

We vallen steeds vaker ten prooi aan cyberaanvallen. Vooral bij vaak onvoldoend beschermde smartphones, tablets en andere mobiele apparatuur, hebben hackers heel gemakkelijk vrij spel. In 2015 werd een record genoteerd van bijna 2,5 miljoen nieuwe Android-malware. Maar de beveiligingsexperts van G DATA hebben in het eerste semester van 2016 al een gigantische toename van nieuwe malware vastgesteld. De prognose voor 2016 is dan ook bijzonder hoog met maar liefst meer dan 4 miljoen nieuwe malwareprogramma's.

Bij BYOD (Bring Your Own Device) of Consumerization gaat het over het deels professioneel, deels privégebruik van apparaten. Dit IT-concept is bijzonder gevoelig voor malwareaanvallen. Hoe beschermt u uw onderneming tegen deze gevaren?

Zo helpt Mobile Device Management uw onderneming

 

Behoud de controle

Een centraal dashboard voor alle iOS- en Androidapparaten: Profiteer van een praktische weergave als boomstructuur met functies, zoals groepstoewijzing van veiligheidsprofielen en centrale bewaking.

 

Noodmaatregelen

Voer een reset uit, op afstand en vanaf een centraal besturingspunt, van de gegevens en id van verloren of gestolen apparatuur.

 

Klantspecifieke profielen

Implementeer probleemloos meerdere klantspecifieke profielen voor functie-, id- en toepassingrichtlijnen die verschillende beveiligingsniveaus weerspiegelen.

 

Beheer de toegang

Verleen individuele toegangsrechten tot media-inhoud en zakelijke contacten.

Voordelen van een MDM-oplossing

 

Realtimebeveiliging

De webbeveiliging beveiligt alle activiteiten in de browser op Android-apparaten. Gedownloade apps worden gecontroleerd op schadelijke componenten en desgewenst kan het volledige apparaat op virussen worden gecontroleerd.

 

Diefstalbeveiliging

Als een Android-apparaat verloren gaat, kunt u verschillende noodmaatregelen treffen. Via de locatiebepaling kunt u uw apparaat terugvinden of kunt u van op afstand alle gegevens verwijderen.

 

Appfilter

Beperk het gebruik van apps en multimedia-inhoud op de mobiele apparaten in uw netwerk.

 

Contactenfilter

De telefoongids van uw bedrijf kan voor het beheer van contacten op Android-apparaten worden gebruikt. Op basis hiervan kunt u gerichte oproep- en sms-filters aanmaken.

Bent u klaar om de volledige versie te testen?

Haal nu de complete testversie inclusief 24/7 ondersteuning in huis.

Dat vertellen onze klanten

Onderwijs met computers

ROC Kop van Noord

"Ons netwerk is aantoonbaar beter beveiligd. We hebben onze BYOD-problemen opgelost en kunnen rekenen op uitgebreide ondersteuning via e-mail, telefoon of Skype."

Raymond Bernaert, IT-beheerder bij ROC Kop van Noord, Holland.
 

6000 leerlingen. 6000 apparaten voor thuisgebruik en een veilig netwerk met G DATA. Zo ondersteunt de voortreffelijke malwareherkenning van G DATA scholen in Nederland bij de bescherming van netwerken wanneer leerlingen hun eigen mobiele apparaten gebruiken.

Onafhankelijke testresultaten

Hebben wij u overtuigd?

Bel ons nu op +31 20 808 08-34 of +32 2 808 33-20 voor een vrijblijvende offerte of klik op de onderstaande koppeling en vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.