BEVEILIG UW NETWERK MET EEN BEPERKT BUDGET

IT-BEVEILIGING VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN


KLANT

 • Sector: Onderwijs
 • Land: Verenigd Koninkrijk
 • Grootte: 1000 gebruikers
 • Netwerk: 16 Windows Server 2012/2008 R2-servers, 1000 Windows-desktops en -laptops

UITDAGINGEN

 • Een oplossing implementeren met een beperkt budget
 • Het gebruik van externe opslagmedia en externe toegang beveiligen
 • De clientprestaties op peil houden

 

ONZE OPLOSSING

 • Uitstekend detectiepercentage voor malware
 • Afwezigheidsscan voorkomt prestatieverlies clients

VOORDELEN

 • Geld besparen door competitieve prijzen
 • Minder malware-infecties
 • Geen impact op gebruik van clients

WE KRIJGEN EEN BETERE SERVICE VOOR EEN SCHERPERE PRIJS.

Graham Hurst, netwerkbeheerder

Vanwege het grote aantal niet-opgeleide netwerkgebruikers, zijn schoolnetwerken een gemakkelijk doelwit voor malware. Om de IT-infrastructuur te beveiligen tegen toevallige en gerichte malware-incidenten, is een beveiligingsoplossing van cruciaal belang.

Oakham School is een co-educatieve, onafhankelijke school met internaat in Oakham (Verenigd Koninkrijk) en telt 1000 leerlingen van 10 tot 18 jaar oud. De school beschikt over een uitgebreide IT-infrastructuur met in totaal meer dan 40 kilometer glasvezel. De schoolgebouwen en internaten beschikken over een bekabelde en draadloze internetverbinding die door zo'n 1000 desktops en laptops worden gebruikt.

Oakham School had nog geen grote problemen met malware gehad, maar netwerkbeheerder Graham Hurst maakte zich zorgen over twee dingen: de mogelijke verspreiding van malware via externe toegang en het gevaar dat leerlingen het schoolnetwerk zouden infecteren via externe opslagmedia.

"Alle leerlingen kunnen van thuis uit werken en zo mogelijk malware verspreiden vanaf hun thuiscomputers. Hetzelfde geldt voor het gebruik van USB-sticks en draagbare harde schijven. Als een schijf is geïnfecteerd, kunnen leerlingen zonder het te weten, virussen verspreiden naar het schoolnetwerk."

Omdat de IT-afdeling van Oakham een veilige internetomgeving moet kunnen garanderen, voorzag Hurst nog een mogelijk probleem: "Onze leerlingen mogen internet ook gebruiken in hun vrije tijd. Dat omvat ook het gebruik van sociale netwerksites. We zijn ons heel bewust van de mogelijke gevaren van sociale netwerksites. En hoewel we studenten leren om voorzichtig om te gaan met internet, bestaat altijd het gevaar dat ze onwetend malware verspreiden."

De vroegere beveiligingsoplossing van Oakham School vertraagde hun computers enorm en detecteerde malware niet snel genoeg. De school zocht een oplossing die minder netwerk- en computerresources nodig had en die, nog belangrijker, hoge detectiepercentages voor malware bood.

DE OPLOSSING: UITSTEKENDE MALWAREDETECTIE ZONDER PRESTATIEVERLIES VAN DE CLIENTS

Hurst abonneerde zich op Virus Bulletin, een informatiedienst die bedrijven informatie biedt over de preventie, detectie en verwijdering van malware en over het recupereren van gegevens na een aanval. Zo ontdekte Hurst dat G DATA niet alleen telkens als beste presteerde, maar dat het ook een van de beste detectiepercentages voor malware had.

Kort daarna installeerde Oakham School G DATA Antivirus Business. Alle netwerkclients, waaronder desktops en laptops, worden nu beveiligd met een geavanceerd systeem voor malwaredetectie. De afwezigheidsscan scant computers wanneer deze niet worden gebruikt en CloseGap biedt uitstekende detectiepercentages voor malware. Als leerlingen per ongeluk een geïnfecteerd opslagmedium gebruiken of op afstand inloggen met een geïnfecteerde computer, wordt het risico meteen geneutraliseerd en blijft het netwerk infectievrij.

DE VOORDELEN

Oakham School gebruikt Antivirus Business sinds januari 2011 en ziet heel wat voordelen, inclusief een kostenbesparing van 40%. "Dat is een enorme besparing", vertelt Hurst. "We krijgen een betere service voor een scherpere prijs." Bovendien heeft de oplossing geen merkbaar effect op de systeemprestaties: Antivirus Business vertraagt de clients niet en biedt een uitstekend detectiepercentage voor malware, waardoor potentiële beveiligingsrisico's snel onder controle zijn.

G DATA biedt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar technische ondersteuning via telefoon en e-mail. Hoewel Hurst nog nooit moest gebruik maken van de ondersteuning, is hij toch blij dat die er is wanneer hij die nodig zou hebben.