Nieuws uit 25. november 2021

G DATA CyberDefense kondigt phishing-simulatie module aan om organisaties te wapenen tegen menselijke fouten

G DATA, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag aan dat het haar Security Awareness Training heeft uitgebreid met een phishing-simulatie module. Dankzij de uitbreiding kunnen organisaties hun medewerkers confronteren met het gevaar van phishing e-mails en tegelijkertijd controleren hoe sterk hun beveiliging is.

De phishing-simulatie module is een ideale aanvulling op de G DATA Cyber Awareness Training. Om cyberbewustzijn te creeëren is het belangrijk dat medewerkers worden geconfronteerd met de risico’s. Dankzij de simulatie zullen medewerkers eerder de voordelen van gedragsverandering inzien. Denk hierbij aan een veiligere en productievere werkomgeving en de verminderde kans op diefstal van persoonlijke informatie.

De phishing-simulatie is eenvoudig op te zetten en er is een ruime selectie aan phishing-templates die geschikt zijn voor verschillende kennisniveaus. Gedurende de simulatie ontvangen medewerkers als test één of meerdere e-mails waarin kwaadaardige links zijn opgenomen. Zodra een medewerker op een ‘kwaadaardige’ link klikt, krijgen ze via de landingspagina direct gerichte feedback over de signalen waaraan je phishing kunt herkennen. Op deze manier herkennen medewerkers de belangrijkste kenmerken van phishing en zullen ze minder snel de fout ingaan. Daarnaast ontvangen beheerders een uitgebreide rapportage, die ze kunnen gebruiken om het algehele cyberbewustzijn van de organisatie te meten. De rapportage bevat een specifieke risicobeoordeling en een gedetailleerde evaluatie van de geopende mails. Denk hierbij aan het percentage aangeklikte links, de gegevens die zijn doorgegeven en welke bijlagen zijn geopend. Hierdoor krijgen organisaties een goed inzicht wie extra trainingen kan gebruiken.

 

Eddy Willems

De phishing-simulatie is een perfecte tool om mensen te confronteren met ‘verkeerd gedrag’. Daarnaast is het een ideale nulmeting voor organisaties om het bewustzijnsniveau te meten van medewerkers. Nadat het besef van noodzaak is bijgebracht, is het tijd om medewerkers structureel te trainen. De kracht van herhaling is hierbij cruciaal. Door steeds opnieuw aandacht te besteden aan het gewenste gedrag blijft het onderwerp top-of-mind en wordt er toegewerkt naar een positieve beveiligingscultuur.

Eddy Willems

Security evangelist bij G DATA CyberDefense

De phishing-simulatie module is zowel los als in abonnementsvorm verkrijgbaar via partners en de website van G DATA CyberDefense. Meer informatie over de nieuwe module is hier te vinden.

Media:

Nieuws uit 25. november 2021