Nieuws uit 10. november 2020

G DATA Business Generation 15: maximale beveiliging met een nieuw design

G DATA CyberDefense, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag aan dat het zijn zakelijke portfolio heeft vernieuwd. Bedrijven met een geldige licentie kunnen gratis upgraden naar versie 15. Doordat G DATA Business Generation 15 is voorzien van een AMSI-verbinding (Antimalware Scan Interface) is niet alleen de bescherming tegen cyberaanvallen verhoogd, maar zijn ook de prestaties verbeterd. Beheerders profiteren daarnaast van een volledig nieuwe gebruikersinterface, waardoor ze een beter overzicht krijgen van de afzonderlijke componenten en de netwerkbeveiligingsstatus.

Als het om cyberveiligheid gaat telt elk klein detail. Om deze reden heeft G DATA zijn realtime monitoring verbeterd. Het resultaat: perfecte bescherming gecombineerd met verbeterde prestaties. G DATA beveiligingsoplossingen hebben dit al met succes aangetoond in tests uitgevoerd door onafhankelijke testinstituten. AV-Comparatives bekroonde G DATA met een ‘Advanced +’ en ‘Approved Business Security’ certificaat. AV-TEST bekroonde de beveiligingssoftware als ‘Top Product’. Volgens de instituten detecteren BEAST en DeepRay kwaadaardige programma's zonder false positives. Bovendien kunnen G DATA bedrijfsoplossingen dankzij de verbeterde BEAST technologie nu besmette Microsoft Office documenten identificeren en opschonen.

De zakelijke oplossingen van G DATA CyberDefense beschikken over een AMSI-interface (Antimalware Scan Interface), zodat bestandsloze malware nog beter wordt gedetecteerd en geblokkeerd. Schadelijke programma’s worden niet altijd geïdentificeerd omdat de kwaadaardige code pas wordt uitgevoerd als het script ongemerkt in het werkgeheugen is opgeslagen. Met AMSI kan de code eenvoudiger gecontroleerd en eerder geblokkeerd worden.

Nieuw dashboard

De gebruikersinterface van de nieuwe G DATA-bedrijfsoplossingen is volledig geoptimaliseerd om het werk van IT-beheerders nog gemakkelijker te maken. In het nieuwe dashboard is alle belangrijke informatie over het netwerk in één oogopslag te zien. Dankzij de intuïtieve bediening kunnen IT-managers eenvoudig schakelen tussen individuele groepen of klanten. Bovendien kan de status van de individuele beveiligingsmodules worden bekeken. Hierdoor wordt al snel duidelijk of er actie moet worden ondernomen.

Nieuw: Device control nu ook beschikbaar voor smartphones

De ‘device control’ functie in de ‘Policy Manager’ van G DATA Endpoint Protection omvat nu ook mobiele apparaten. Hierdoor kunnen beheerders lees- en schrijfrechten verlenen, deze intrekken of het algemeen gebruik verbieden. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat de richtlijnen van het bedrijf worden nageleefd en bijvoorbeeld voorkomen dat gegevens zonder autorisatie een smartphone bereiken. Dit is mogelijk voor alle mobiele apparaten die Windows herkent als ‘portable devices’.

Eddy Willems

Onze bedrijfsoplossingen stellen nieuwe normen op het gebied van IT-beveiliging en gebruiksvriendelijkheid,” aldus Eddy Willems, security evangelist bij G DATA CyberDefense. “De oplossingen bieden de best mogelijke bescherming tegen cyberaanvallen zonder afbreuk te doen aan de prestaties en zonder vervelende false positives. Onze nieuwe gebruikersinterface maakt het werk van beheerders bovendien veel eenvoudiger.”

Eddy Willems

Security evangelist bij G DATA CyberDefense

Hendrik Flierman

Met onze nieuwe bedrijfsoplossingen bieden we partners een krachtig portfolio waarmee ze bedrijven perfect kunnen beschermen tegen cyberdreigingen. Als particulier bedrijf besteden wij bijzondere aandacht aan middelgrote ondernemingen om hun bedrijf optimaal te ondersteunen.

Hendrik Flierman

Global Sales Director bij G DATA CyberDefense

G DATA business solutions 15 in één oogopslag

 • G DATA Antivirus Business;
 • G DATA Client Security Business;
 • G DATA Endpoint Protection Business;
 • G DATA Managed Endpoint Security.

Key features van G DATA business solutions 15

 • Nieuw: geoptimaliseerde monitorfunctie voor meer veiligheid, betere prestaties en minder false positives;
 • BEAST - op gedrag gebaseerde malwaredetectie, nu ook met opschoningsfunctie voor geïnfecteerde Office documenten;
 • Geïntegreerde DeepRay technologie - bescherming tegen verborgen malware door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning;
 • Uitgebreide bescherming tegen online bedreigingen met ‘gelaagde beveiliging’ voor Windows-, Mac- en Linux klanten;
 • Nieuw: integratie van een AMSI-interface;
 • Beveiliging voor virtuele machines dankzij G DATA VM Security;
 • Nieuwe moderne gebruikersinterface met intuïtieve bediening;
 • Multi-client-mogelijkheid in G DATA Endpoint Protection Business en G DATA Managed Endpoint Security - gespecialiseerde dealers kunnen de G DATA beveiligingsoplossingen van verschillende klanten in één keer beheren;
 • Nieuw: eenvoudigere activering van de beschermende componenten na een nieuwe installatie met G DATA Startup Wizard;
 • Nieuw: beleidsbeheer in G DATA Endpoint Protection Business nu ook met apparaat beheer voor mobiele apparaten;
 • Optioneel: mailbeveiliging met mailserveronafhankelijke en centrale e-mailbeveiliging met virus- en spamfilter;
 • Optioneel: Patch Management module, waarmee beveiligingslekken in de software snel kunnen worden gedicht;
 • Optioneel: Linux Web Security Gateway voorziet op Squid gebaseerde webgateways met uitgebreide bescherming tegen virussen en phishing.

Technische informatie over de systeemvereisten kunt u online bekijken. Test de nieuwe zakelijke oplossingen van G DATA nu 30 dagen gratis.

Media:

Nieuws uit 10. november 2020

Contact

G DATA België
Dirk Cools
Country Manager

‘t Hofveld 6 B4
1702 Groot-Bijgaarden
België

E-mail: dirk.cools@remove-this.gdata.be

 

G DATA Nederland
Ruud van Lieshout
Senior PR Consultant & Founder

Telefoonnummer: +31 (0)6 100 55 351
E-mail: ruud@remove-this.cementcommunications.com