Nieuws uit 23. september 2020

Security evangelist Eddy Willems lanceert cyberthriller over een moorddadig computervirus

Eddy Willems, security evangelist bij G DATA CyberDefense AG, kondigt vandaag een cyberthriller aan over een moorddadig computervirus. Het boek, dat ‘Het Virus’ heet, is een fictief verhaal dat Eddy Willems samen met auteur Alain Dierckx heeft geschreven op basis van zijn ervaringen als security specialist. Eerder publiceerde Willems educatieve boeken als: ‘Cybergevaar’ (2013 Belgie/Nederland), ‘Cybergefahr’ (2015 Duitstalige regio) en ‘Cyberdanger’ (2019 wereldwijd) een volledig bijgewerkte versie in het Engels.

Het verhaal gaat over Europolinspecteur Lara Hartman en communicatieverantwoordelijke Frank Willems. Samen starten zij een klopjacht om cybercriminelen op te sporen die een zelfrijdende auto hebben gehackt en ontregeld, met een dodelijke crash tot gevolg. Alles lijkt te wijzen op een gevaarlijk computervirus. Er volgt een race tegen de klok om een antivirus te vinden dat het kwaad kan stoppen.

 

Eddy Willems

Ik had nooit verwacht dat cybercrime zo’n grote vlucht zou nemen, toen ik ruim dertig jaar geleden de eerste AIDS ransomware diskette kraakte. Inmiddels is er veel gebeurd en heeft iedereen helaas wel eens te maken gehad met cybercrime. In dit boek probeer ik op een fictieve manier te omschrijven wat er zou kunnen gebeuren als cybercriminaliteit op deze manier blijft toenemen. Daarnaast hoop ik met dit boek lezers inzicht te geven in de cyberdreigingen die momenteel spelen in onze maatschappij.

Eddy Willems

Security evangelist bij G DATA CyberDefense

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het schrijven van misdaadromans. Toen ik Eddy interviewde over zijn boek ‘Cyberdanger’ had ik al twee misdaadromans geschreven maar toch ging er een nieuwe wereld voor mij open. De ervaringen van Eddy hebben we proberen te verwerken in dit boek. Ik denk dat het boek erg onthullend is voor lezers omdat het een goed beeld geeft van deze digitale schaduwwereld vol geheimen.

Alain Dierckx

Manager en communicatieadviseur bij digitaliseringsprojecten

Over de auteurs

Alain Dierckx werkt als manager en communicatieadviseur bij digitaliseringsprojecten. Als copywriter adviseert hij ook beginnende ondernemers bij hun communicatie. Eerder publiceerde hij al drie spannende romans.

Eddy Willems is een wereldwijde erkende cyber security expert. Hij is security evangelist bij G DATA CyberDefense AG. In 2013 publiceerde hij Cybergevaar, dat nadien ook in een Duitse en een Engelse versie verscheen. Omroepmedia gebruiken zijn advies regelmatig. Willems is een bekende inspirerende spreker en geeft wereldwijd lezingen voor een heel divers publiek.


Het boek is vanaf nu verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels voor de adviesprijs van € 20,99

Op vrijdag 25 september zal er om 10.30 uur een gratis webinar over het boek plaatsvinden. Inschrijven kan via: https://lannoo.webinargeek.com/het-virus?cst=lannoo&utm_medium=email

Media:

Nieuws uit 23. september 2020

Contact

G DATA België
Dirk Cools
Country Manager

‘t Hofveld 6 B4
1702 Groot-Bijgaarden
België

E-mail: dirk.cools@remove-this.gdata.be

 

G DATA Nederland
Ruud van Lieshout
Senior PR Consultant & Founder

Telefoonnummer: +31 (0)6 100 55 351
E-mail: ruud@remove-this.cementcommunications.com