Nieuws uit 27. november 2018

G DATA DeepRay levert een doorbraak in de strijd tegen cybercriminaliteit met behulp van Artificial Intelligence

De innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, lanceert vandaag een nieuwe technologie die automatisch kwaadaardige codes kan detecteren. DeepRay is het resultaat van jarenlang onderzoek en brengt de detectie van dreigingen naar een nieuw niveau met behulp van Artificial Intelligence. De technologie is gebaseerd op een zelflerend systeem, die gecamoufleerde malware rechtstreeks op de computer van de klant detecteert.

Met DeepRay veranderen we de spelregels en ontnemen we cybercriminelen hun economische voordelen. Dankzij deze nieuwe technologie kunnen we achter de technologie van camouflage malware kijken en malwarecampagnes effectief tegenhouden. Dit zal de bescherming van onze klanten aanzienlijk verbeteren.

Andreas Lüning

CEO van G DATA Software AG

DeepRay detecteert camouflage malware

Alle G DATA-beveiligingsoplossingen voor particuliere klanten gebruiken nu een neuraal netwerk dat bestaat uit verschillende perceptrons om verdachte processen te identificeren en te analyseren. Het netwerk werkt met een algoritme dat voortdurend wordt getraind door middel van adaptief leren en de expertise van G DATA analisten. Allerlei soorten uitvoerbare bestanden worden gecategoriseerd dankzij verschillende indicatoren waaronder: de verhouding tussen bestandsgrootte en uitvoerbare code, de gebruikte compiler versie en het aantal geïmporteerde systeemfuncties.

Als DeepRay beslist dat een bestand verdacht is, wordt er een diepe analyse uitgevoerd in het geheugen van het overeenkomstige proces. Dit omvat het identificeren van patronen die kunnen worden geassocieerd met bekende malwarefamilies of algemeen kwaadaardig gedrag. Dankzij DeepRay detecteren de beveiligingsoplossingen van G DATA gecamoufleerde schadelijke bestanden veel eerder dan oudere technologieën. Op deze manier kan een malware campagne al in een vroeg stadium worden voorkomen.

Klanten profiteren onmiddellijk van DeepRay

Naast BankGuard, ExploitProtection, Anti-Ransomware en CloseGap zal de nieuwe DeepRay technologie een beter niveau van bescherming bieden en het cybercriminelen zo moeilijk mogelijk maken om economisch succes te behalen ten koste van gebruikers. DeepRay zal onmiddellijk beschikbaar zijn voor alle G DATA klanten, waardoor zij vandaag al beschermd zijn tegen de bedreigingen van morgen.

 

Meer informatie over DeepRay kunt u vinden op het G DATA blog.

Media:

Nieuws uit 27. november 2018