Nieuws uit 16. november 2017

De malwaredreiging voor Android neemt toe

G DATA komt met actuele malwarecijfers over het derde kwartaal

van G DATA hebben in het derde kwartaal van 2017 maar liefst 810.695 nieuwe malwarebestanden aangetroffen. Dit is ongeveer 17 procent meer dan in het tweede kwartaal en het betekent dat de dreiging toeneemt. Android is met een aandeel van 85 procent het meest gebruikte mobiele besturingssysteem ter wereld (bron: IDC).

Iedere 10 seconden een nieuwe malware-variant voor Android

In 2017 hebben de analisten van G DATA tot nu toe 2.258.387 nieuwe malware-varianten voor Android ontdekt, waarvan ruim 810.000 in het derde kwartaal. Sinds juni zijn dagelijks gemiddeld 8.815 nieuwe vormen van malware gezien voor dit zeer populaire mobiele besturingssysteem. Meer informatie is te vinden in het nieuwste Mobile Malware-report, te vinden op de G DATA securityblog.

AV-test: G DATA Mobile Internet Security behaalt de beste resultaten

In september van dit jaar heeft AV-TEST 21 beveiligingsproducten voor Android getest. G DATA Mobile Internet Security behaalde daarbij opnieuw de hoogste scores bij de detectie van en bescherming tegen malware. Ook ontving het product hoge cijfers voor gebruiksgemak en nuttige add-on functies. Het resultaat was opnieuw een topnotering met score van 13 van uit 13 mogelijke punten, waarvoor het bekende AV-TEST certificaat werd toegekend.

Over G DATA

30 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen.

Testresultaten bewijzen dat “Made In Germany” IT-beveiliging internetgebruikers de best mogelijke bescherming biedt. Consumentenbonden over de hele wereld testen sinds 2005 internet security-oplossingen. G DATA won negen van de testen van de Nederlandse Consumentenbond. Ook internationaal werden vele overwinningen behaald, waaronder in Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. G DATA’s beveiligingsoplossingen zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 90 landen.

Meer informatie over G DATA en zijn oplossingen is te vinden via www.gdata.nl en www.gdata.be.  

Contactinformatie voor de pers

G Data Persdesk
T.: +31 (0)23 562 82 08
E: gdata@remove-this.checktwice.nl

Media:

Nieuws uit 16. november 2017