NETWERKBEVEILIGING ZONDER PRESTATIEVERLIES

IT-BEVEILIGING VOOR UITGEVERIJEN


KLANT

 • Sector: Uitgeverijen
 • Land: Italië
 • Grootte: 200 werknemers
 • Netwerk: Windows-desktopcomputers, notebooks en Android-toestellen

UITDAGINGEN

 • Malware-infecties voorkomen
 • De impact op de prestaties van netwerkclients beperken

 

 

ONZE OPLOSSING

 • Uitstekend detectiepercentage voor malware
 • Geen prestatieverlies
 • Beleid definiëren voor het gebruik van toepassingen, apparaten en internet
 • Eenvoudig beheer

VOORDELEN

 • Minder malware-infecties
 • Geen impact op gebruik van clients
 • Infecties door externe apparaten van insiders voorkomen
 • Efficiënte beveiliging van Android-toestellen
 • Minder tijd nodig voor beheer

DE MOGELIJKHEID OM PROBLEEMLOOS CLIENTS OP AFSTAND TE INSTALLEREN, DE STILLE ACHTERGRONDSCAN, DE EENVOUDIGE MANIER OM DE INTERNETTOEGANG TE BEHEREN ...

Daniele Di Martile, IT-beheerder

De uitgeverswereld is een digitale wereld. Zelfs gedrukte boeken zijn producten van een digitale workflow, van de ontvangst en redactie van manuscripten tot de voorbereiding van lay-outs. Om ervoor te zorgen dat de nieuwste bestseller op tijd in de winkel ligt, is IT-beveiliging van cruciaal belang voor uitgeverijen.

Uitgeverij Zanichelli Editore in Bologna (Italië) werd in 1859 opgericht door boekhandelaar Nicholas Zanichelli. De focus van het bedrijf lag altijd op de verspreiding van wetenschappelijke kennis, bijvoorbeeld door de publicatie van de Italiaanse vertalingen van On the Origin of Species van Charles Darwin (1864) en Relativity: The Special and General Theory, geschreven door Albert Einstein (1921). In deze traditie publiceert Zanichelli ook vandaag nog vertalingen van belangrijke wetenschappelijke titels.

Zanichelli was zich al goed bewust van het belang van IT-beveiliging en evalueerde daarom zijn netwerk om de huidige status van de beveiligingsoplossing te controleren. Eén van de belangrijkste problemen bleken de prestaties te zijn: de vorige beveiligingsoplossing van het bedrijf had een enorme impact op de bruikbaarheid van netwerkclients. Een even dringend probleem was tijd: de configuratie en het beheer van de vorige oplossing kostten de IT-afdeling van Zanichelli enorm veel tijd.

De vorige oplossing slaagde er niet in om alle malware te detecteren en beschikte niet over een gestroomlijnde beheerinterface. "Ondanks het gebruik van een beveiligingsoplossing bleven we voortdurende geconfronteerd met een groot aantal malwareinfecties", vertelt de IT-beheerder van het bedrijf. "Onze medewerkers kregen dagelijks te maken met problemen die het gevolg waren van prestatieverlies en de gebrekkige beheerbaarheid van de beveiligingsoplossing."

Na een analyse van de resultaten van de evaluatie, besloot Zanichelli een aantal oplossingen te testen met het oog op een geschikte vervanging. "We wilden een oplossing die het hoogste detectiepercentage voor malware zou garanderen en tegelijk de systeemprestaties niet negatief zou beïnvloeden."

DE OPLOSSING: GESTROOMLIJND BEHEER VAN BEVEILIGING, BELEID EN MOBIELE TOESTELLEN

Na het testen van een aantal producten bleek G DATA aan alle vereisten te voldoen. G DATA Endpoint Protection Business biedt een geweldige combinatie van efficiënte detectie en een lage systeembelasting. Dankzij het centrale beheer en de distributiefuncties voor clients kunnen beheerders de oplossing snel implementeren en configureren voor alle netwerkclients. De gestroomlijnde interface was één van de belangrijkste voordelen voor Zanichelli: "We waren meteen overtuigd van het gebruiksgemak van de beheerinterface. Vooral de dashboardweergave die een duidelijk overzicht van de netwerkstatus geeft, is een bijzonder handige functie."

De implementatie en het beheer verlopen veel sneller dan vroeger: "De mogelijkheid om probleemloos clients op afstand te installeren, de stille achtergrondscan, de eenvoudige manier om de internettoegang te beheren – al deze functies lagen aan de basis van onze keuze voor G DATA."

Vooral de krachtige Policy Managermodule verbaasde het bedrijf. Behalve het beperken van de internettoegang, kan deze worden gebruikt om het apparaatgebruik per gebruiker te beheren, wat het risico op infecties van binnenin het netwerk beperkt – en dat alles voor een heel aantrekkelijke prijs. Nog een handige functie is het beheer van Android-smartphones en -tablets via een centrale console. Deze geïntegreerde oplossing beveiligt alle gegevens, zelfs wanneer de toestellen onderweg worden gebruikt.

DE VOORDELEN

G DATA heeft Zanichelli veel meer voordelen opgeleverd dan het bedrijf voor mogelijk hield. De initiële eisen van een hoger detectiepercentage voor malware, betere beheerfuncties en minder impact op de prestaties werden ingewilligd – en overtroffen. De IT-afdeling van het bedrijf verliest minder tijd aan het desinfecteren van computers en het risico op gegevensverlies is aanzienlijk kleiner dankzij de Policy Manager. En niet te vergeten: Zanichelli is bijzonder tevreden over de efficiëntie van de supportafdeling van G DATA.