CENTRAAL BEHEER EN DOELTREFFENDE BEVEILIGING

IT-BEVEILIGING VOOR OPENBARE INSTANTIES


KLANT

 • Sector: Overheid
 • Land: België
 • Grootte: 100 computers
 • Netwerk: netwerk met meerdere locaties bestaande uit Windows-server, desktopcomputers en notebooks

UITDAGINGEN

 • Minder tijd verliezen aan reageren op incidenten
 • Personeelskosten voor beveiligingsbeheer verlagen

 

 

ONZE OPLOSSING

 • Uitstekend detectiepercentage voor malware
 • Eenvoudige implementatie op meerdere locaties

VOORDELEN

 • Minder malware-infecties
 • Minder tijd nodig voor implementatie en beheer
 • Geld besparen door competitieve prijzen
 • Betrouwbare ondersteuning

G DATA BIEDT ONDERSTEUNING IN ONZE EIGEN TAAL EN DE CONTACTEN VERLOPEN ALTIJD POSITIEF.

Olivier De Cock, IT-manager

Openbare instanties werken steeds meer digitaal; de workflows in de backoffice en de diensten voor de burger vertrouwen meer en meer op een stabiele IT-infrastructuur.

De gemeente Grâce-Hollogne in de provincie Luik bestaat uit 6 deelgemeenten en telt ongeveer 22.000 inwoners. De IT-infrastructuur van de gemeenteadministratie omvat een 100-tal computers (administratie, beheer van scholen en bibliotheken), waarvan de meeste zich op drie locaties bevinden.

Het detectiepercentage voor malware van de vorige beveiligingsoplossing van Grâce-Hollogne was te laag en de centrale beheerfuncties schoten tekort. Bovendien veroorzaakte het verouderde spamfilter voortdurend problemen. Daarom ging de IT-afdeling van de gemeenteadministratie op zoek naar een nieuwe beveiligingsoplossing.

IT-manager Olivier De Cock had een duidelijke lijst met eisen waaraan de nieuwe oplossing moest voldoen: "We waren op zoek naar een complete en doeltreffende beveiligingsoplossing. De vereisten waren centraal beheer en centrale implementatie, beveiliging van de mailserver en een filter voor ongewenste e-mails ter vervanging van het verouderde spamfilter." De vorige beveiligingsoplossing kende een aantal problemen op het vlak van beveiliging. Doordat malware niet betrouwbaar werd gedetecteerd, ging er veel tijd verloren aan het reageren op incidenten. IT-medewerkers besteedden vaak 2 tot 3 uur per week aan het desinfecteren van geïnfecteerde werkstations. Naast de antispamen beheerfuncties moest de nieuwe oplossing dus ook een hoog detectiepercentage voor malware hebben. Vanwege het aantal te beveiligen locaties moest het beheer van de oplossing bovendien heel eenvoudig zijn.

Beheerders zouden via een enkel configuratiescherm alle werkstations op de via VPN verbonden locaties moeten kunnen controleren en beheren – nog een punt waarop de vorige oplossing tekortschoot.

DE OPLOSSING: UITSTEKENDE MALWAREDETECTIE EN TIJDBESPARENDE IMPLEMENTATIE

De Cock leest regelmatig de testresultaten voor malwaredetectie van onafhankelijke laboratoria. Toen hij merkte dat G DATA regelmatig als beste uit deze vergelijkingstests kwam, nam hij contact op met een vertegenwoordiger van G DATA en installeerde hij een testversie van G DATA Endpoint Protection Business in een testnetwerk. Dat bleek al vanaf het begin een goede beslissing, want de oplossing voldeed aan alle vereisten. In tegenstelling tot het vorige product verliep de installatie heel eenvoudig, wat een aanzienlijke tijdsbesparing opleverde bij de implementatie van nieuwe clients.

De Cock wilde aanvankelijk een aparte oplossing voor clientbeleidsbeheer kopen, maar tijdens de testfase bleek dat deze functie al was voorzien in Endpoint Protection Business. "We hadden problemen met het beheren van de toegang tot randapparatuur zoals USB-sticks en dvd-stations. G DATA overtrof al onze verwachtingen omdat hun oplossing zowel de apparaten als de software op de werkstations beveiligt."

Na afloop van de technische test vond een tweede salesmeeting plaats. De IT-afdeling van de gemeenteadministratie was aangenaam verrast door de bijzonder aantrekkelijke prijzen van de G DATA oplossingen. Er werd een openbare aanbesteding uitgeschreven en G DATA bleek uiteindelijk de voordeligste leverancier te zijn. De nieuwe oplossing was maar liefst 20% goedkoper dan de vorige beveiligingsoplossing!

DE VOORDELEN

Dankzij de implementatie van G DATA Endpoint Protection Business heeft de IT-afdeling van de gemeenteadministratie zijn kosten voor IT-beveiliging met 20% kunnen verlagen en beschikken ze over een oplossing met meer mogelijkheden.

Beleidsbeheer, een doeltreffend spamfilter, centraal beheer: Endpoint Protection Business biedt een uitgebreid aantal functies voor een bijzonder aantrekkelijke prijs. Het detectiepercentage voor malware is hoger dan ooit, waardoor mogelijke beveiligingsrisico's snel kunnen worden aangepakt. In het geval van problemen biedt G DATA uitstekende technische ondersteuning. "G DATA biedt ondersteuning in onze eigen taal en de contacten verlopen altijd positief", aldus De Cock.