BETROUWBARE BEVEILIGING

VOOR ALLE LOCATIES IT-BEVEILIGING VOOR DE CHEMISCHE INDUSTRIE


KLANT

 • Sector: Chemische productie
 • Land: Spanje
 • Grootte: 35 werknemers
 • Netwerk: Windows Server 2012, Windows XP en Windows 7

UITDAGINGEN

 • Gemengd netwerk met Windows XP en Windows 7-clients beveiligen
 • Beveiliging van meerdere locaties minder complex maken

 

ONZE OPLOSSING

 • Uitstekend detectiepercentage voor malware
 • Eenvoudige implementatie op meerdere locaties
 • Geen opleiding van werknemers nodig

VOORDELEN

 • Minder malware-infecties
 • Minder tijd nodig voor implementatie en beheer
 • Geen impact op gebruik van clients

DANKZIJ ANTIVIRUS BUSINESS KUNNEN WE MALWARE-INFECTIES SNEL DETECTEREN EN VERWIJDEREN.

Maite Pérez, hoofd van de IT-afdeling

Heel wat bedrijven vertrouwen op producten uit de chemische industrie. Om een betrouwbare en consistente productie te garanderen, moeten chemische bedrijven over een goede IT-beveiliging beschikken.

BCN Peptides, GP Pharm en BCN Peptides Corporate vormen een perfect team op het vlak van fijne chemicaliën. BCN Peptides houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met het onderzoek, de productie en de marketing van bioactieve peptiden voor farmaceutische, veterinaire en cosmetische toepassingen. GP Pharm is gespecialiseerd in de ontwikkeling van injecteerbare producten voor gebruik in de urologie en oncologie, van chemische studies tot verkoopbare producten. De 35 werknemers van BCN Peptides Corporate, gevestigd in L'Hospitalet de Llobregat (Spanje), ondersteunen de twee bedrijven met bedrijfsservices zoals human resources, boekhouding, financiën en IT.

Centrale beveiliging en IT-risicobeheer zijn van groot belang voor BCN Peptides Corporate. Maite Pérez, hoofd van de IT-afdeling, legt uit: "Omdat we diensten leveren aan meerdere bedrijven binnen de groep, is het beveiligingsbeheer bijzonder ingewikkeld geworden. Het centrale beheer van de IT-beveiliging voor de verschillende kantoren is een uitdaging waarmee we dagelijks worden geconfronteerd." Daarom ging de IT-afdeling op zoek naar een nieuwe, gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossing met centraal beheer, afgestemd op de structuur van het bedrijf.

Efficiënt centraal beheer was niet de enige vereiste. Ook krachtige malwaredetectie was een topprioriteit. Het netwerk van BCN Peptide Corporate bestaat uit Windows-servers en -clients waarvan sommige nog steeds met Windows XP werkten en andere met Windows 7. Alle clients moesten even goed worden beveiligd, ongeacht het besturingssysteem.

DE OPLOSSING: BEVEILIGING VOOR MEERDERE LOCATIES MET EENVOUDIGE IMPLEMENTATIE

Uit een onderzoek van de beveiligingsoplossingen op de markt bleek dat de oplossingen van G DATA goed scoren bij professionals. Een demonstratie van het product bevestigde dat G DATA Antivirus Business de beste oplossing was voor het bedrijf. "Nadat we de mogelijkheden van de oplossing zelf hadden gezien, besloten we hiervoor te kiezen", aldus Pérez. De implementatie verliep in meerdere fasen. Eerst werd Antivirus Business geïnstalleerd op de clients in het netwerk van BCN Peptides Corporate. Na een korte proefperiode werd de oplossing uitgebreid naar de rest van het netwerk bij BCN Peptides en GP Pharm. De oplossing was bijzonder eenvoudig te implementeren en in een mum van tijd gebruiksklaar – één van de unieke verkooppunten van het productgamma.

In totaal beschikken nu meer dan 100 clients over een complete antivirusfunctie die hen beschermt door malware te blokkeren en POP3- en IMAP-e-mails te scannen op een transparante manier. De oplossing werd geïnstalleerd op een 64-bits installatie met Windows Server 2012 en werkt vooral met Windows XP- en Windows 7-clients. Omdat de beveiliging op de achtergrond werkt, hebben werknemers geen bijkomende opleiding nodig

DE VOORDELEN

Gezien de noden van de IT-afdeling van BCN Peptides Corporate, vindt Pérez dit één van de nuttigste functies van de G DATA oplossingen: "De mogelijkheid om het beheer voor onze verschillende locaties te centraliseren." G DATA Antivirus Business heeft enkele opmerkelijke functies voor centraal beheer, waaronder een duidelijke structuur en een gebruiksvriendelijke beheermodule. Alle clientprocessen worden op de achtergrond uitgevoerd, zodat gebruikers de beveiligingsfuncties die voor hun client zijn geconfigureerd, niet in gevaar kunnen brengen. Dankzij de lage systeembelasting heeft de oplossing geen invloed op de computerprestaties.

Dankzij Antivirus Business is het beheer van de beveiliging voor de verschillende netwerken van BCN Peptides Corporate veel eenvoudiger geworden. De nieuwe beveiligingsoplossing werd naadloos geïntegreerd in de bestaande IT-systemen. Het bedrijf is overtuigd van de voordelen van de geraffineerde beveiligingstechnologieën van G DATA: "Dankzij Antivirus Business kunnen we malware-infecties snel detecteren en verwijderen", besluit Pérez.